Frijsenborg BBQ Kyllingevinger Med Popcornsalat
Tilberedningstid
30
Antal personer
4
Kyllingevinger og kartoffeltårne:
900 g BBQ vinger
800 g kartofler
50 g smør
20 g parmesanost
2 spsk. finthakket frisk timian
Salt og friskkværnet peber
8 små runde bageforme (på størrelse med muffin forme) eller nogle forme, der kan tåle varmen fra grillen.
Popcornsalat:
2 majskolber
2-4 hoveder hjertesalat
1 potte dild
Et bundt skovsyre
Nogle håndfulde popcorn
1½ dl creme fraiche
½ citron, saften heraf
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Kyllingevinger og kartoffeltårne:
- Grill kyllingevingerne på grillen i ca. 6-7 min. på hver side.
- Vask kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver (brug evt. mandolinjern).
- Smelt smørret og hæld det over kartoffelskiverne og vend det godt rundt, så smørret bliver godt fordelt.
- Riv parmesanosten fint. Drys kartoffelskiverne med parmesanost, frisk timian, salt og peber og vend det hele godt rundt igen.
- Saml nu kartoffelskiverne i tårne, hvor skiverne ligger ovenpå hinanden og stil hvert tårn i en rund bageform.
- Grill kartoffeltårnene i ca. 25 min. ved indirekte varme.
Popcornsalat:
- Skræl majskolberne og kog dem i 8-10 min. i letsaltet vand.
- Lad dem dryppe af og læg dem på grillen, til de får flotte grillstriber.
- Stil kolberne lodret og skær majs af med en skarp kniv.
- Riv salatbladene i mindre stykker og bland det med majsene.
- Kom dildtoppe, blade af skovsyre og popcorn i inden servering.
- Bland en dressing af creme fraiche, citronsaft, olivenolie og salt.
Server vingerne med kartoffeltårne og popcornsalat med creme fraiche dressing til.