Frijsenborg Julemedister
Tilberedningstid
35 min.
Antal personer
4
Ingredienser:
Hjemmelavet rødkål:
25 g smør
500 g groftsnittet rødkål
3 spsk. mørk balsamico eddike
1 dl ribsgele
1 tsk. groft salt
½ tsk. stødt allehånde
Kyllingemedister:
1 kyllingemedister fra Frijsenborg
Olie eller smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Brunede kartofler:
100 g sukker
50 g smør
800 g små kartofler fra glas
Brun sovs:
40 g smør
40 g mel
5 dl sødmælk
1 bouillonterning, fjerkræ
1 laurbærblad
Salt og friskkværnet peber
Rødkål:
- Varm smør op i en stor gryde, sauter rødkålen i et par min.
- Kom de øvrige ingredienser ved og lad rødkålen koge under låg i 15 min.
- Smag til med de øvrige ingredienser og lad det koge videre i 5 min. uden låg.
Kyllingemedister:
- Smelt fedtstoffet på panden og brun medisteren ved god varme på begge sider.
- Efter medisteren er brunet, skrues der ned til svag varme i 7-10 min. (vendes jævnligt) til medisteren er gennemstegt. Hold kyllingemedisteren lun ved svag varme.
Brunede kartofler:
- Smelt sukker ved lav varme til det er helt smeltet, kom smør ved og lad det bruse af.
- Tilsæt kartofler og lad dem blive godt varme. Holdes lune ved svag varme.
Brun sovs:
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og varm det godt igennem (det skal ikke tage farve).
- Hæld mælken i, lidt ad gangen, under piskning, så sovsen piskes jævn og glat.
- Tilsæt bouillonterning og laurbærblad og lad saucen simre 5 min.
Smag retten til med salt og friskkværnet peber og server straks.