Frijsenborg kødboller i tomatsauce
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer
4
Tomatsauce
2 dåser hakkede tomater
3 spsk tomatpuré
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl vand
1 tsk salt
1 tsk peber
1 håndfuld frisk basilikum
Rapsolie
Kødboller
400 g Frijsenborg hakket kyllingekød
½ løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
3 spsk rasp
1 æg
2 ssk citronsaft
½ spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk peber
Tilbehør
400 g spaghetti
60 g friskrevet parmesanost
Frisk basilikum
- Løg, hvidløg og basilikum hakkes fint og steges af i en varm gryde i lidt olie. Herefter kommes resten af ingredienserne til tomatsaucen i gryden. Lad saucen simre ved middel varme til de resterende ingredienser er klar. Saucen kan evt. blendes inden kødbollerne tilsættes
- Løg, hvidløg og persille hakkes fint og kommes i en skål med de resterende ingredienser til kødbollerne. Rør det hele godt sammen. Hvis du har tid, så lad gerne farsen hvile i ca. 30 minutter
- Sæt en gryde over med kogende vand og kog kødbollerne i ca. 1 minut hvorefter de lægges i tomatsaucen. Lad det hele simre i 6-7 minutter
- Server med spaghetti, revet parmesan, frisk basilikum og evt. en smule chiliflager