Frijsenborg Kyllingelasagne
Tilberedningstid
60 min.
Antal personer
4
Ingredienser:
Kyllingelasagne:
400 g hakket kyllingekød
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
70 g tomatkoncentrat
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. chilipulver
100 g fintsnittet bladselleri
Salt og friskkværnet peber
150-200 g lasagneplader
½ liter mornay sauce
150 g revet gratineringsost
Bønnesalat:
500 g grønne bønner
300 g cherrytomater
400 g fintsnittet rød spidskål
100 g fuglegræs eller rucola
1/2 dl sesamolie
1/2 dl citronolie
1/2 dl soyasauce
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Kyllingelasagne:
- Varm en gryde op med olie. Sauter hakket løg, hvidløg og hakket kyllingekød til det er let brunet. Hak i kødet med en grydeske, så det bliver findelt og ikke klumpet.
- Kom tomatkoncentrat, hakket tomater og fintsnittet bladselleri i.
- Smag til med salt og peber, lad saucen koge i 15 min ved jævn varme.
- Læg lagvis kødsauce, mornay sauce og plader indtil sidste lag med mornay sauce.
- Stil lasagnen i en forvarmet ovn ved 200°C (180°C varmluft). Efter 20 min. i ovnen kommes revet ost på toppen af lasagnen. Bagetid i alt: 30-40 min.
Bønnesalat:
- Nip enderne af bønnerne og kog dem i 4 min. i saltet vand. Si vandet fra og læg dem i isvand.
- Vend de drænede bønner med halve cherrytomater, spidskål, fuglegræs, sesamolie, citronolie, soyasauce og knust hvidløg. Smag til med salt og peber.