Frijsenborg Kyllingetærte med rodfrugtsråkost

Frijsenborg Kyllingetærte med rodfrugtsråkost

cook
Tilberedningstid
45 min
count
Antal personer
4

Ingredienser:
2 pakker Frijsenborg brystfilet
1 pakke udrullet tærtedej
40 g smør
6 æg
3 dl fløde
Salt og friskkværnet peber
1 lille broccoli
1 porre
2 gulerødder
1 rødbede
2 pastinakker
1 appelsin
½ dl olivenolie
Et bundt persille

  • Tænd ovnen på 180°C. Beklæd en tærteform med tærtedej, læg bagepapir på dejen og op ad siderne.
  • Hæld ris eller groft salt på bagepapiret, så det er med til at holde kanterne oppe under forbagningen.
  • Bag tærtedejen i 12 min. ved 180°C. Tag den ud af ovnen og fjern bagepapir og ris/salt.
  • Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og peber.
  • Skær kyllingen i grove strimler og steg den gylden i smør.
  • Tilsæt porre i skiver og broccolibuketter og steg yderligere 5 min.
  • Fordel fyldet i tærten og hæld æggemassen over.
  • Bag tærten 20-25 min. ved 180°C.
  • Tag tærten ud af ovnen og lad den stå og køle af i 5-10 minutter.
  • Server med rodfrugtsråkost af revne gulerødder, rødbeder og pastinakker og mariner det i appelsinsaft, hakket persille og lidt olie + salt og peber.