Frijsenborg lårfilet med asparges og parmesan
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer
2
Ingredienser
Kylling
4 Frijsenborg overlår
8 friske grønne asparges
8-12 friske blade basilikum
10-20 g parmesan
4 skiver serranoskinke
Salt og peber
Salat
200 g blandet spidskål
1 gulerod
2 forårsløg
5-6 radiser
1 håndfuld basilikum
3 håndfulde frisk spinat
1 avocado
Dressing
1 spsk creme fraiche
1/2 tsk sennep
1/2 tsk honning
1/2 tsk hvidvinseddike
10 g revet parmesan
Citronsaft
Salt og peber
- Start med at udbene overlårene. Skær med en spids kniv langs benet og skær benet fri fra kødet
- Skindet skal ikke bruges til kyllingen, men du kan eventuelt stege det sprødt mellem to bageplader og drysse det over salaten
- Rengør asparges og klargør basilikumblade samt parmesan
- Læg overlårene med oversiden nederst, strø med salt og peber, placer to asparges i midten af hvert overlår, læg et par blade frisk basilikum og riv en gavmild mængde revet parmesan over lårene
- Fold lårene forsigtigt sammen og rul dem ind i et stykke serranoskinke
- Steg kyllingen på alle sider til den har fået en gylden farve og kom herefter lårene i et fad og lad dem tilberede færdig i en 200 grader forvarm ovn i ca. 10-12 minutter
- Salaten laves ved at snitte spidskål, forårsløg, basilikum og spinat fint
- Skær guleroden, radiser og avocado i tynde stave, og bland alle grøntsagerne sammen i en skål
- Lav dressingen ved at blande creme fraiche, eddike, honning, sennep godt sammen i en skål og smag til med citronsaft og salt og peber
- Salaten og dressingen vendes godt sammen og er klar til servering