Frijsenborg Spaghetti med kødboller og grønt
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
20 minutter
Antal personer
3
Kødboller
400 g Frijsenborg hakket kylling
1 løg
1 stor gulerod
½ squash
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret eller frisk basilikum
Salt
Peber
Tilbehør
100 g tørret fettuccine
8 friske grønne asparges
150 g broccoli
1 squash
1 tsk frisk rød chili
2 fed hvidløg
2 æg
20 g parmesan
1 håndfuld frisk persille
1 håndfuld frisk basilikum
- Grøntsagerne til kødbollerne rives fint og blandes med hakkekødet, salt, peber, timian og basilikum
- Farsen røres godt sammen og formes til små kødboller med en teske. Steg kødbollerne på en varm pande i lidt olie i 6-7 minutter
- Skær broccoli i små buketter, squash i skiver, asparges i ca. 2 cm lange stykker og snit hvidløg og chili fint
- Pisk æg og revet parmesan sammen i en skål. Snit de friske krydderurter og kom det i æggeblandingen
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken
- Når kødbollerne er stegt færdigt, kommes de i en skål. Kom lidt olie på panden og steg broccoli i ca. et minut, tilføj squash og asparges og lad det stege med i 2 minutter
- Tilføj chili og hvidløg sammen med kødbollerne og lad det stege 1 minut
- Dræn vandet fra pastaen, behold ca. ½ dl af kogevandet tilbage. Kom det kogte pasta på panden og tilsæt lidt af vandet, og bland det hele godt sammen
- Tag panden af varmen og tilsæt æggeblandingen og sørg for at vende det hele godt rundt på panden, så det lægger sig som en cremet sauce og ikke bliver til røræg. Smag til med salt og peber og drys evt. med lidt friske krydderurter