Frijsenborg Halv Kylling Med Grøn Kartoffelsalat
Tilberedningstid
50 min
Antal personer
4
Kylling og kartoffelsalat:
1 halv grillkylling, mildt krydret
1 dåse grønne linser
100 g frisk babyspinat
Et bundt grønne asparges
100 g ærter, optøede eller friske
100 g feta
800 g små nye kartofler
Groft brød
2 tsk. røget paprika
2 spsk. rapsolie
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 tsk. grov sennep
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. flydende honning
Salt og friskkværnet peber
Halv grillkylling:
- Tænd for grillen og tilbered den mildt krydrede kylling i 40-45 min., til den har en kernetemperatur på 75°C.
Kartoffelsalat:
- Kog kartoflerne i 8-10 min., halvér dem og giv dem herefter et par minutter på grillen, så de får flotte grillstriber.
- Afdryp linserne og skyl spinaten og kom det i en skål.
- Knæk den nederste del af de grønne asparges og smid den ud.
- Grill asparges sammen med de kogte kartofler i 2-3 min.
- Skær de grillede asparges i mindre stykker og tilføj ærter til salaten.
- Skær brødet i skiver og pensel det med olie og drys med røget paprika.
Dressing:
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i salaten.
Anret salaten på et fad eller i en skål og top med smuldret feta og server brød til.