Frijsenborg Hel kylling i farverigt grøntsagsfad
Tilberedningstid
70 min
Antal personer
4
Kylling og kartofler:
1 hel kylling
1 spsk. røget paprika
Salt og friskkværnet peber
800 g små vaskede kartofler
1 dl olivenolie
Grøntsager:
5 fed hvidløg
2 rød peber
2 grøn zucchini
2 gul peber
3 rødløg
100 g rucola
200 g grøn pesto
Kylling og kartofler:
- Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Gnid kyllingen med paprika, salt og friskkværnet peber.
- Steg kyllingen i ca. 30 min., så skindet får en flot farve.
- Skær kartoflerne i både, vend dem med ½ dl olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen under hele tilberedningen af kyllingen.
Grøntsager:
- Skær grøntsagerne i mindre stykker, vend dem med ½ dl olivenolie, salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
- Sænk derefter varmen til 120°C og læg kyllingen på grøntsagerne og steg den færdig i ca. 30-45 min. til temperaturen er 70°C ved kyllingens lårben.
- Lad kartoflerne køle af og vend dem med rucola og grøn pesto.
Server den varme kylling med grøntsager direkte fra fad med kartofler til.