Frijsenborg kyllinge lårsteak med feta og pistacienødder

Frijsenborg kyllinge lårsteak med feta og pistacienødder

cook
Tilberedningstid
45 min
count
Antal personer
4

Kyllinge lårsteak:
En bakke kyllinge lårsteak
½ dl hakkede pistacienødder
1 spsk. hakket persille
75 g feta

Tzatiki:
1 agurk
150 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1 spsk. hakket mynte
1 spsk. hakket persille
Salt og friskkværnet peber

Kartoffel-bønnesalat:
600 g ovnbagte kartofler
200 g edamamebønner
200 g sorte bønner
2 snittede forårsløg
½ dl Soya
3 fed knust hvidløg
Et bundt timian

Kyllinge lårsteaks:

  • Læg lårsteaks på spækbrættet med skindsiden nedad.
  • Bland de hakkede pistacienødder med persille og fordel det på kødet med en skive feta oven på.
  • Fold kødet sammen omkring fyldet og læg lårsteaksene i et ovnfast fad.
  • Steg kødet i ovn ved 200°C i 25 min.

Tzatziki:

  • Flæk agurken på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i skiver, drys med salt og stil det til afdrypning i en sigte i ca. 15 min.
  • Rør yoghurt, hvidløg, mynte og persille sammen.
  • Skyl saltet af agurkerne og dup dem tørre.
  • Vend agurkeskiverne i dressingen og smag til med salt og peber.

Kartoffel-bønnesalat:

  • Bag ovnkartoflerne efter posens anvisning.
  • Vend kartoflerne med bønnerne og de øvrige ingredienser og anret tilbehøret i en skål med groftskåret timian.

Server evt. med friskbagt brød.