Frijsenborg kyllinge lårsteak med feta og pistacienødder
Tilberedningstid
45 min
Antal personer
4
Kyllinge lårsteak:
En bakke kyllinge lårsteak
½ dl hakkede pistacienødder
1 spsk. hakket persille
75 g feta
Tzatiki:
1 agurk
150 g græsk yoghurt
1 fed knust hvidløg
1 spsk. hakket mynte
1 spsk. hakket persille
Salt og friskkværnet peber
Kartoffel-bønnesalat:
600 g ovnbagte kartofler
200 g edamamebønner
200 g sorte bønner
2 snittede forårsløg
½ dl Soya
3 fed knust hvidløg
Et bundt timian
Kyllinge lårsteaks:
- Læg lårsteaks på spækbrættet med skindsiden nedad.
- Bland de hakkede pistacienødder med persille og fordel det på kødet med en skive feta oven på.
- Fold kødet sammen omkring fyldet og læg lårsteaksene i et ovnfast fad.
- Steg kødet i ovn ved 200°C i 25 min.
Tzatziki:
- Flæk agurken på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i skiver, drys med salt og stil det til afdrypning i en sigte i ca. 15 min.
- Rør yoghurt, hvidløg, mynte og persille sammen.
- Skyl saltet af agurkerne og dup dem tørre.
- Vend agurkeskiverne i dressingen og smag til med salt og peber.
Kartoffel-bønnesalat:
- Bag ovnkartoflerne efter posens anvisning.
- Vend kartoflerne med bønnerne og de øvrige ingredienser og anret tilbehøret i en skål med groftskåret timian.
Server evt. med friskbagt brød.