Frijsenborg BBQ Spareribs Med Bønnesalat
Tilberedningstid
40 min
Antal personer
4
BBQ spareribs:
800 g BBQ kyllingespareribs
Marinerede kidneybønner:
2 dåser kidneybønner
2 spsk. olie
1 spsk. limesaft
1 rød chili uden kerner
Salt og friskkværnet peber
Bønnesalat og baguette:
1-2 rødløg
200 g grønne bønner
6 appelsiner
8 skiver baguette
150 g revet cheddar
1 jalapenos uden kerner
1 bundt frisk koriander
Marinerede kidneybønner:
- Skyl kidneybønnerne grundigt i koldt vand.
- Rør olie, limesaft og finthakket chili sammen.
- Smag marinaden til med salt og peber.
- Hæld den over bønnerne og lad det trække i 30 min.
BBQ spareribs:
- Grill spareribs indirekte i ca. 25 min. Grill dem ca. 2 min. på hver side over gløderne til sidst.
Bønnesalat og baguette:
- Skær rødløget i tynde skiver og bland det med bønnerne.
- Blancher de grønne bønner i 2 min. og køl dem af i koldt vand.
- Skræl appelsinerne og skær dem i både.
- Bland appelsinerne i bønnesalaten og drys med frisk koriander.
- Grill baguetteskiverne på den ene side.
- Drys den grillede brødside med cheddar blandet med jalapenos og frisk koriander.
- Grill brødene til de er sprøde og gyldne på undersiden og osten er smeltet.
Server de grillede kyllingespareribs med bønnesalat pyntet med frisk koriander og server brødene ved siden af.
Tip: Kyllingespareribs kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen i ca. 25 min. ved 200°C.