Frijsenborg kyllingelår med tzatziki og ris
Forberedelsestid
60+ minutter
Tilberedningstid
60 minutter
Antal personer
4
Ingredienser
Kylling
750 g Frijsenborg hele lår
1 tsk dijonsennep
2 spsk citronsaft
3 spsk worcestershire sauce
1 tsk honning
1 spsk tørret oregano
1 spsk basilikum
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Ris
150 g ris
1 løg
1 fed hvidløg
4 dl kyllingefond
2 spsk citronsaft
1 spsk salt
1 håndfuld fintsnittet persille
Tzatziki
4 spsk græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1/2 agurk
1 tsk salt
1 tsk tørret oregano
Evt. lidt god olie og et nip stærk paprika
Fladbrød
1,5 dl lunkent vand
20 g gær
100 g græsk yoghurt
1 tsk salt
175 g tipo 00 mel
85g fuldkorns speltmel
- Bland sennep, honning, worcestershire sauce, citronsaft og krydderier sammen og hælde det ud over kyllingen. Lad kyllingen stå og marinere på køl i minimum 1-2 timer og gerne natten over
- Lav dejen til fladbrødene ved at udbløde gær i lunkent vand. Tilføj salt, mel, græsk yoghurt og ælt dejen i en røremaskine i 10 minutter. Lad derefter dejen hæve 1 time
- Efter hævning deles dejen i fire stykker, rulles flade og steges på en varm pande i lidt olie 1-2 minutter på hver side
- Når kyllingelårene har marineret, kommes de i et fad og steges i ovnen på 210 grader i 45 minutter eller tilbered dem på grillen
- Lav tzatzikien imens kyllingen er i ovnen. Riv agurk og hvidløg, strø lidt salt over lad det trække i 5 minutter, hvorefter væsken drænes fra agurken. Bland agurk og hvidløg sammen med græsk yoghurt og smag til med citronsaft, oregano og salt
- Ca. en halv time inden kyllingelårene er færdige laves risene. Fintsnit løg og hvidløg og steg det i en gryde i 3-4 minutter. Kom ris, citronsaft og kyllingefond i gryden, kom låg på og lad risene simre ca. 10 minutter – husk at rør i risene indimellem og sørg for de ikke brænder på
- Tag risene af blusset og lad gryden stå med låg i 5-7 minutter til risene er færdigkogte, hvorefter fintsnittet persille vendes i
- Server de tilberedte kyllingelår sammen med tzatziki, fladbrød og ris