Frijsenborg gryderet med kylling og græskar
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer
4
Gryderet
500 g Frijsenborg kyllingebryst
2 rødløg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
350 g græskar
200 g blomkål
2 dåser kokosmælk
180 g græskarpuré
1 spsk rød karrypasta
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
½ tsk gurkemeje
1 tsk eddike
1 tsk majsstivelse
2 spsk mælk
Græskarpuré
Græskar
Vand
- Kyllingefileterne skæres i mindre stykker og dryses med salt og peber. Steg kyllingen i en gryde ved høj varm til de får lidt farve
- Skær rødløget i tynde både, hak hvidløget fint, del blomkål i mindre buketter og skær peberfrugt og græskar i store tern
- Tag kyllingen op af gryden
- Løgene steges i gryden i 3-4 minutter hvorefter hvidløg, græskar, blomkål og peberfrugt tilføjes og steges med i 5 minutter
- Gurkemeje, cayennepeber, paprika, spidskommen, salt og peber kommes i gryden og steges med i 1 minut
- Tilsæt kylling, kokosmælk, karrypasta og græskarpuré og rør det godt sammen. Kom låg på gryden og lad retten simre i 15 minutter.
- Smag til med salt og peber samt lidt eddike og server med kogte ris eller blomkålsris
Græskarpuré
- Græskaret skæres i små terne og koges i en gryde til de er møre. Hæld det overskydende vand fra og blend til en ensartet puré