Frijsenborg satay kyllingespyd

Frijsenborg satay kyllingespyd

prep
Forberedelsestid
25 minutter
cook
Tilberedningstid
10 minutter
count
Antal personer
2

Ingredienser
260 g Frijsenborg brystfilet
1 spsk sesamfrø
3 spsk soyasauce
1 spsk finthakket ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk hakket frisk chili
6 træspyd

Peanutdressing
1 spsk peanutbutter
1/2 lime (saften)
3 spsk soyasauce
1 tsk hakket ingefær
1 fed hvidløg
ca. 8 spsk vand

  • Hak ingefær, chili og hvidløg fint (Både til marinaden og peanutdressingen)
  • Skær kyllingen i mundrette stykker
  • Bland soyasauce, ingefær, chili og hvidløg sammen. Hæld marinaden over kyllingestykkerne og lad dem trække i marinaden i mindst 5 minutter – meget gerne længere tid
  • Kom de marinerede kyllingestykker på træspyd
  • Rul spyddene i sesamfrø og steg dem på grillen eller en varm pande til kyllingen er gennemstegt – husk at vende spyddene undervejs
  • Bland peanutbutter, limesaft, soyasauce, ingefær og hvidløg sammen og tilsæt vand indtil dressingen er flydende